Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins William's kinderen maken hem bewust van klimaat

22 september 2020 · Leestijd 2 min

Prins William is dankzij de geboorte van zijn kinderen meer bewust van de natuur. Dat zegt hij in een nieuwe documentaire over zijn inzet tegen klimaatverandering.

"Ik hield altijd al van de natuur, maar het vaderschap heeft mij een nieuw doel gegeven. Je kijk verandert dan, je wil de natuur in een betere conditie overdragen aan de volgende generatie," zegt hij in de aankondiging van de documentaire. Twee jaar geleden werd de prins gevolgd in zijn zoektocht naar manieren om de wereld te beschermen. De documentaire Prince William: A Planet For Us All wordt volgende maand uitgezonden door de Britse zender ITV.

In de documentaire is ook bioloog en televisiemaker David Attenborough te zien. "De kinderen vonden het erg jammer dat zij niet mee mochten om u te ontmoeten, ze zijn groot fan van u", vertelt William's vrouw Catharine de bioloog. William en Catherine hebben samen drie kinderen, de prinsen George (7) en Louis (2), en prinses Charlotte (5).

De Britse prins houdt zich al langer bezig met klimaatverandering. Volgende maand is hij een van de sprekers tijdens een virtuele TED Talk over datzelfde thema.

Meer weten over opvoeden & gezin? Ga naar eo.nl/opvoeden

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--