Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins William schrijft brief aan Kerk van Schotland

11 april 2020 · Leestijd 2 min

Prins William heeft in een brief de Kerk van Schotland geprezen om alle inspanningen tijdens de coronacrisis. In deze lastige periode heeft de kerk volgens de Hertog van Cambridge een belangrijkere functie dan ooit. "De kerk moet dicht op het moment dat de gemeenschap jullie boodschap zo nodig heeft. Het doet mij erg goed om te zien hoe de kerk zichzelf opnieuw uitvindt in deze moeilijke tijden", prijst William de Kerk van Schotland.

William werd vorig jaar aangesteld als 'Lord High Commissioner' van de Kerk van Schotland en zou eigenlijk volgende maand een bijeenkomst van de kerk bijwonen. Vanwege het coronavirus ging dat niet door. Vlak voor Pasen wilde William graag een blijk van waardering geven aan de Schotse kerk.

"Ik keek erg uit om bij jullie op bezoek te gaan. Het is begrijpelijk dat het niet doorgaat. Hierbij wil ik de beste wensen geven aan iedereen die zo hard werkt en betrokken is bij de Kerk van Schotland", sluit William zijn brief af.

Waardering

Moderator Colin Sinclair was blij met het schrijven van de graaf van Strathearn - de titel die William in Schotland voert - , zo liet hij weten op de website van de 'Church of Scotland'. "De Kerk van Schotland vindt het jammer hem niet terug te mogen verwelkomen in Schotland, waar hij naar de universiteit ging, maar we stellen het op prijs dat hij de tijd heeft genomen om ons te schrijven en zijn dankbaar voor zijn interesse, bezorgdheid en steun."

De synode zou plaatsvinden van 16 tot en 22 mei in Edinburgh. William zou gedurende die tijd met zijn gezin logeren in het Paleis van Holyroodhouse, de officiële residentie van koningin Elizabeth als koningin van Schotland.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--