Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins William scoort dubbel bij uitreiking milieuprijzen

18 oktober 2021 · Leestijd 3 min

Prins William heeft zondagavond niet alleen goed gescoord met zijn initiatief Earthshot Prize, een milieuprijs die voor het eerst werd uitgereikt, maar ook met zijn kleding. Waar normaal zijn vrouw Catherine vaak de show steelt met haar outfits, was het nu William die veelvuldig werd gecomplimenteerd met zijn ensemble.

De uitreiking van de Earthshot Prize gebeurde tijdens een speciaal gala in Londen. De vijf prijzen in de diverse categorieën werden uitgereikt door meerdere beroemdheden, onder wie voetballer Mo Salah van Liverpool en actrice Emma Thompson. Ook Catherine reikte een van de prijzen uit. Verder waren er optredens van Coldplay, Yemi Alade, Shawn Mendes en Ed Sheeran.

De geldprijzen gingen naar de stad Milaan die veel doet om voedselverspilling tegen te gaan. Ook een project om koraalriffen in Australië te restaureren viel in de prijzen. Costa Rica viel in de prijzen vanwege het herstellen van de bossen in het land.

Lees verder onder de foto's.

In een videoboodschap keek William terug naar de eerste twintig jaar van deze eeuw. "We leven in een tijd die bepalend is voor het lot van de mensheid", zei hij. "Hetgeen we nu doen of nalaten te doen is beslissend voor de komende duizend jaar van onze planeet."

Volgens William is alles nog niet verloren. De mensheid heeft al eerder in de geschiedenis bewezen "het onoplosbare op te lossen", zei hij. Bovendien zijn veel van de antwoorden op de klimaatproblematiek al beschikbaar. "Maar we hebben iedereen nodig. Alleen samen kunnen we onze planeet herstellen. Het is aan ons om de toekomst is te bepalen. En als we ons er echt voor inzetten, is niets onmogelijk", voegde de prins eraan toe.

Duurzame kledingkeuze

Het groen fluwelen jasje dat de prins droeg, gecombineerd met een zwarte coltrui en broek, kon op veel lof rekenen. Het kledingstuk - van het merk Reiss - werd al eerder door William gedragen tijdens een liefdadigheidsgala in 2019. Catherine droeg een jurk van Alexander McQueen uit 2011, waarmee ze net als William duurzaamheid wilde promoten. 

Lees verder onder de foto's.

Prins Charles liet op Instagram weten grote bewondering te hebben voor Williams inzet om de klimaatcrisis aan te pakken. "Ik ben erg trots op mijn zoon, William, voor zijn groeiende inzet voor het milieu en de gedurfde ambitie van de Earthshot Prize", zo schrijft Charles. "Als samenleving moeten we samenkomen om na te denken over een duurzame toekomst en hoe we deze opnieuw vorm kunnen geven en op kunnen bouwen."

Volgens prins Charles zal de Earthshot Prize een belangrijke bijdrage leveren om innovatieve oplossingen te vinden. William kondigde de Earthshot Prize op 31 december 2019 aan. Elke winnaar krijgt 1 miljoen pond voor zijn of haar initiatief. Het prijzengeld wordt verschaft door sponsors en rijke filantropen. De komende tien jaar zullen elk jaar vijf prijzen worden toegekend. In 2022 worden de prijzen uitgereikt in de Verenigde Staten, dat maakte William aan het eind van het programma bekend.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--