Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinselijk paar snapt publicatie foto's Eloise niet

27 augustus 2020 · Leestijd 2 min

Eloise van Oranje is nog maar net begonnen met haar studie in haar nieuwe woonplaats Amsterdam of ze staat al op de cover van Weekend. Het weekblad plaatste een reeks beelden van de 18-jarige gravin die proeft van het studentenleven.

Prins Constantijn en prinses Laurentien zijn niet blij met de foto's die Weekend van hun dochter Eloise heeft gepubliceerd. Zo werd ze rokend op de gevoelige plaat vastgelegd. "Eloise is in eerste plaats een privépersoon met de daarbij behorende rechten op privacy. Wij verwachten dat deze gerespecteerd worden", liet het echtpaar woensdag weten in een verklaring aan Shownieuws.

Omdat de gravin in tegenstelling tot haar ouders geen lid is van het Koninklijk Huis hoeft geen rekening te worden gehouden met de mediacode. Toch snappen Constantijn en Laurentien niet waarom de reportage is geplaatst. "Deze is overduidelijk genomen in de privésfeer, bevat ons inziens geen nieuwswaarde en draagt niet bij aan het publieke debat."

Reactie Eloise

Eloise reageert donderdag zelf ook op de reportage die weekblad Weekend plaatste over haar. "Ik vind het zo raar om mee te maken, en het maakt me oncomfortabel om zomaar gefotografeerd te worden", schreef ze bij een foto van zichzelf op Instagram.

"Ik rook één cigaret (sic) en iemand maakt er meteen een foto van... wat is daar nieuws aan?", vraagt ze zich af. De fotograaf van Weekend had haar eerder in de week rokend aangetroffen op het Museumplein in de hoofdstad, waar Eloise zaterdag is begonnen aan de opleiding aan de hotelschool The Hague.

"Ik wil genieten van mijn (studenten)leven, en hopelijk snappen jullie dit!", aldus Eloise in haar reactie aan haar 150.000 volgers over alle ontstane commotie over de publicatie.

Bron: ANP / Foto: © RVD - Jeroen van der Meyde

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--