Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Aiko haalt diploma op zonder haar ouders

23 maart 2020 · Leestijd 1 min

Prinses Aiko, de dochter van keizer Naruhito en keizerin Masako van Japan, heeft haar diploma van de middelbare school op zak. Zondag ging ze, gekleed in schooluniform en met mondkapje, in haar uppie naar de diploma-uitreiking van de Gakushuin-middelbareschool voor meisjes.

Haar ouders bleven thuis wegens het coronavirus. De school, die al een maand is gesloten, had voor de diploma-uitreiking strenge voorzorgsmaatregelen genomen. Er mochten geen gasten bij aanwezig zijn.

De prinses kreeg haar diploma in de klas na de ceremonie. Terugkijkend op haar middelbareschooltijd vertelde de 18-jarige Aiko aan verslaggevers: "Ik heb veel meegemaakt en heb een heel plezierige en goede schooltijd gehad."

Lees verder onder de foto's.

Prinses Aiko begint in april met een studie Japanse taal en letterkunde aan de Gakushuin-universiteit, waaraan haar middelbare school is verbonden.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--