Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Aiko poseert met vader voor 18e verjaardag

2 december 2019 · Leestijd 2 min

Prinses Aiko, de dochter van de Japanse keizer Naruhito en keizerin Masako, is zondag achttien geworden. Ter gelegenheid van haar verjaardag heeft het Keizerlijk Hofagentschap een aantal nieuwe foto's van de prinses vrijgegeven.

Aiko is momenteel bezig met haar laatste jaar op de middelbare school en gaat in het voorjaar naar de universiteit. De prinses verschijnt zelden in het openbaar. Bij de abdicatie van haar opa keizer Akihito en de daaropvolgende troonsbestijging van haar vader Naruhito was ze niet aanwezig. Aiko komt niet voor in de lijn van troonopvolging omdat alleen mannen op de Chrysantentroon kunnen komen.

Lees verder onder de foto's.

Japan kent sinds de troonswisseling nog maar drie mogelijke opvolgers: kroonprins Akishino (54), zijn zoontje Hisahito (13) en prins Hitachi (84), de broer van de in april afgetreden keizer Akihito. De keizerlijke familie bestaat verder alleen uit vrouwen.

Volgens recente opiniepeilingen is bijna 82 procent van de bevolking voorstander van een koerswijziging die inhoudt dat ook vrouwen op de troon kunnen komen. In dat geval zou Aiko opeens de rol van kroonprinses innemen.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--