Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Alexia is erbij met Prinsjesdag en ze zit in de koets bij...

4 september 2023 · Leestijd 2 min

De Rijksvoorlichtingsdienst bevestigt het nieuws dat royalty-kenners al hadden aan zien komen: prinses Alexia is erbij met Prinsjesdag 2023. En ze deelt een koets met...

Prinses Alexia is op 19 september voor het eerst in haar leven aanwezig op Prinsjesdag. Daarmee treedt ze in de voetsporen van haar vader koning Willem-Alexander en haar oma, prinses Beatrix die ook allemaal na hun achttiende verjaardag hun gezicht lieten zien op de derde dinsdag van september. 

Lees verder onder de foto.

Prinsjesdag-22-Balkon
Prinsjesdag 2022: Prinses Amalia maakt haar debuut op Prinsjesdag.

Waar prinses Amalia samen met haar ouders koning Willem-Alexander en koningin Máxima arriveert in de Glazen Koets, neemt prinses Alexia plaats in een andere koets. En ze sluit aan bij dit gezellige gezelschap. 

Prinses Alexia samen in de koets met prins Constantijn en prinses Laurentien

De tweede dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima zal tijdens Prinsjesdag met prins Constantijn en prinses Laurentien in een rijtuig zitten. Dat maakt de Rijksvoorlichtingsdienst bekend. De prinses en haar oom en tante rijden in de Galaglasberline. Dat wordt een knus ritje voor de 18-jarige. 

Willem-Alexander, Máxima en Alexia
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bij de diploma-uitreiking van prinses Alexia in Wales.

Prinses Alexia's 'vuurdoop' heeft ze al aanstaande zaterdag. Daar zullen alle ogen gericht zijn op de prinses die voor het eerst een werkbezoek alleen gaat doen. Ze doopt een boot met Alexia in haar naam. Nieuwsgierig naar hoe haar eerste optreden eruit ziet? Blauw Bloed is er zaterdag gezellig bij (en ook bij Prinsjesdag uiteraard). 

Foto's: ANP 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--