Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Amalia klaar met examens

1 juni 2021 · Leestijd 2 min

Prinses Amalia heeft haar eindexamens achter de rug. "Ze is helemaal klaar", zei koning Willem-Alexander voordat hij op de fiets stapte richting Paleis Huis ten Bosch. Willem-Alexander bezocht dinsdag twee buurtinitiatieven om de hoek bij het paleis.

Amalia begon, net als vele andere Nederlandse middelbare scholieren, op maandag 17 mei aan haar eindexamens. Onder meer vanwege de examenperiode werd de verjaardag van koningin Máxima, die op 17 mei 50 jaar werd, niet groots gevierd. Amalia begon met wiskunde.

De 17-jarige prinses acht de kans klein dat ze is gezakt en nog een jaar langer op het Christelijk Gymnasium Sorghvliet moet blijven. Amalia stond er "goed" voor, vertelde ze op Koningsdag. "Het is heel veel leren en blokken en op hoop van zegen dat ze vragen stellen die ik geleerd heb." Vorige week liet het koningspaar nog weten te duimen voor hun oudste dochter, die op 10 juni te horen krijgt of ze is geslaagd.

Als ze is geslaagd, is Amalia niet van plan meteen te gaan studeren. Ze wil een tussenjaar nemen, maar weet nog niet precies wat ze in dat jaar wil gaan doen. "Ik wil een beetje reizen, de wereld ontdekken", vertelde de prinses op Koningsdag. "Dingen doen die ik over twintig jaar misschien niet meer kan doen."


Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--