Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Amalia slaagt cum laude voor eindexamen

10 juni 2021 · Leestijd 2 min

De rugzak kan op de vlag gehesen worden op Paleis Huis ten Bosch! Prinses Amalia is cum laude geslaagd voor haar eindexamen vwo.

De afgelopen zes jaar spendeerde prinses Amalia op het Christelijk Gymnasium Sorghvliet, een kleinschalig gymnasium in Den Haag. Ze is cum laude geslaagd, wat betekent dat haar gemiddelde cijfer hoger dan een 8 is.

Prinses Amalia gaat nog niet meteen studeren. Ze heeft een schooljaar overgeslagen en is nu 17 jaar oud. Ze wil na de afronding van haar middelbareschooltijd daarom niet meteen een vervolgopleiding doen, maar gaat eerst een jaar 'de wijde wereld' verkennen. Wat ze in die periode precies gaat doen, weet ze nog niet. "Het is vooral de gedachte van geen school, wel nog leren, maar niet in de trant van school. Hoewel ik er wel van heb genoten de afgelopen veertien jaar", zei ze daarover op Koningsdag. "Ik wil een beetje reizen, de wereld ontdekken, dingen doen die ik over twintig jaar misschien niet meer kan doen."

Het koninklijk huis plaatste donderdagmiddag deze foto's van de prinses:

Ook werd er op Instagram een video geplaatst van prinses Amalia die haar rugtas ophangt. "Ik ben net gebeld met het nieuws dat ik geslaagd ben", laat Amalia weten. "Ik wil alle andere geslaagden feliciteren en andere leerlingen heel veel succes wensen met eventuele herkansingen en het tweede tijdvak."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--