Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Anne en prins William herdenken oorlogsslachtoffers

26 april 2021 · Leestijd 2 min

Prinses Anne heeft zondag een krans gelegd vanwege Anzac Day, de Nieuw-Zeelandse en Australische dodenherdenking. De dochter van koningin Elizabeth deed dat bij de oorlogsmonumenten bij de Wellington Arch in Londen.

Anne zette ook haar handtekening in een boek om oorlogsslachtoffers te herdenken. Voorafgaand woonde ze samen met haar man Tim Laurence ook een herdenkingsdienst bij de triomfboog bij. De prinses en haar echtgenoot zijn zondag ook nog aanwezig bij een herdenking in de Westminster Abbey.

Anzac Day valt op 25 april, omdat dat de dag was in 1915 dat de Australische en Nieuw-Zeelandse troepen aankwamen in het Turkse Gallipoli. Daarbij viel voor de eerste keer een groot aantal doden aan de kant van Australië en Nieuw-Zeeland tijdens de Eerste Wereldoorlog. De herdenking wordt al sinds 1916 in de Abbey gehouden, en het Britse koningshuis is er altijd bij aanwezig.

Prins William

Prins William heeft op sociale media stilgestaan bij Anzac Day. De prins stuurde ook een bericht naar de Hoge Commissies van beide landen in Londen als eerbetoon aan oorlogsslachtoffers.

"Op deze Anzac Day voegen Catherine en ik ons bij Australiërs en Nieuw-Zeelanders van over de hele wereld om de mannen en vrouwen van de Australische en Nieuw-Zeelandse legerkorpsen te herinneren en eren", schrijft William, die in 2019 nog in Nieuw-Zeeland was tijdens de jaarlijkse herdenking. "Hoewel velen van ons dit jaar nog steeds niet samen kunnen komen, raakt het ons dat we weten dat Australiërs en Nieuw-Zeelanders hen zullen herdenken die zoveel hebben opgegeven voor onze vrijheden."

Ook prins Charles laat Anzac Day op sociale media niet ongemerkt voorbij gaan. De prins schrijft dat het een dag is om alle mensen te eren die hebben "gediend en zijn overleden in oorlogen, conflicten en vredesmissies."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--