Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Beatrice in het geheim getrouwd

17 juli 2020 · Leestijd 2 min

De Britse prinses Beatrice, de oudste dochter van de in opspraak geraakte prins Andrew, is getrouwd. Dat heeft Buckingham Palace bevestigd na berichtgeving van de Britse krant The Sun. De 31-jarige Beatrice trouwde vrijdag in het geheim in Windsor, in aanwezigheid van koningin Elizabeth.

De All Saints Chapel in Windsor waar Beatrice en Edoardo zijn getrouwd.
De All Saints Chapel in Windsor waar Beatrice en Edoardo zijn getrouwd.

Beatrice stapte in het huwelijksbootje met de Italiaanse projectontwikkelaar Edoardo Mapelli Mozzi. Het paar zou de festiviteiten beperkt hebben gehouden door de coronacrisis. Door de pandemie was het huwelijk al verschoven.

De huwelijksvoltrekking stond eigenlijk gepland op 29 mei. Het stel zou elkaar het jawoord geven in St. James's Palace in Londen, met daarna een receptie in de tuin van Buckingham Palace. Een nieuwe datum was nog niet gegeven.

Beatrice is de oudste dochter van Andrew en Sarah Ferguson. Haar vader wordt in verband gebracht met de spraakmakende affaire rond de inmiddels overleden Amerikaanse zedendelinquent Jeffrey Epstein. Prins Andrew, die bevriend was met Epstein, legde eind vorig jaar zijn publieke taken voor onbepaalde tijd neer.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--