Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: Beatrix maakt kennis met robothond en knuffelt paarden

23 februari 2022 · Leestijd 2 min

Prinses Beatrix heeft woensdagochtend een werkbezoek aan de Koninklijke Marechaussee gebracht. Het bezoek vond plaats op het Opleidings-, Trainings-, en Kenniscentrum van de Koninklijke Marechaussee in Apeldoorn. Op 3 juli 1956 werd Prinses Beatrix benoemd tot Schutsvrouwe van de Koninklijke Marechaussee.

Aan de hand van een fototentoonstelling werd teruggekeken op de betrokkenheid van prinses Beatrix bij de Koninklijke Marechaussee. De foto’s zijn geselecteerd in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Militaire Historie.

Vervolgens ging Beatrix in gesprek met diverse betrokkenen over de invloed van recente maatschappelijke ontwikkelingen op de positie en de inzet van de Marechaussee. Een voorbeeld hiervan is informatiegestuurd optreden waarbij mensen en middelen daar worden ingezet waar het meeste effect te behalen is.

Ook sprak de prinses met studenten en docenten over de opleiding van de Marechaussee. Tijdens dit gesprek was er speciale aandacht voor blended learning, een mix van leren met en zonder technologie, en voor diversiteit en inclusiviteit binnen de organisatie.

Aan het einde van haar bezoek bekeek Beatrix verschillende types materieel zoals robothond SPOT, drones en ruiters. Een ontmoeting met haar lievelingsdier kon niet uitblijven. Zodoende maakte de prinses kennis met enkele paarden. 

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--