Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video! Bezoek prinses Beatrix aan Curaçao van start gegaan

26 november 2021 · Leestijd 2 min

Prinses Beatrix is donderdag aangekomen op Curaçao International Airport. Op het vliegveld vlak buiten Willemstad werd ze opgewacht door gouverneur Lucille George-Wout en minister-president Gilmar Pisas. "Het is zo fijn om hier weer te zijn", zei Beatrix bij aankomst.

Rond 16.00 uur, 21.00 uur Nederlandse tijd, landde het vliegtuig waar Beatrix mee reisde vanaf Schiphol. Het KLM-toestel had, geheel in de sfeer van het bezoek, een oranje neus. Helaas voor de 83-jarige prinses werd ze niet verwelkomd met een zonnetje. De temperatuur op het eiland ligt rond de dertig graden, maar omdat Beatrix het eiland in het regenseizoen bezoekt, is het voornamelijk een beetje bewolkt.

De eerste volle dag van het werkbezoek van prinses Beatrix aan Curaçao staat volledig in het teken van de natuur op het eiland en hoe de mens daarmee omgaat. De prinses begint haar volgeplande dag met het volgen van een lesje natuurbehoud op een basisschool.

Samen met kinderen uit groep 8 krijgt Beatrix les over menselijk gedrag dat schadelijk kan zijn voor dieren. Daarbij komt een bekende flamingo voorbij, Bob. Het dier kreeg grote bekendheid nadat het het hoofdonderwerp was van een winnende World Press Photo-fotoserie. Helaas kan Bob door het letsel dat hij opliep in gevangenschap nooit meer de natuur in, maar een andere flamingo, Oscar, kan dat wel. Beatrix helpt bij het vrijlaten van het dier.

Daarop bezoekt de prinses een laboratorium waar koraallarven worden gekweekt. De beestjes kunnen bijdragen aan de groei van koraal. Voor de kweek van die larven worden eitjes en sperma in zee opgevangen en vervolgens in het laboratorium bij elkaar gebracht. Prinses Beatrix krijgt uitleg over dit proces.

Ook bezoekt de prinses een coronateststraat. Daar praat ze met hulpverleners over het inplannen en uitvoeren van de testen, verwerken van uitslagen, bron- en contactonderzoek en de distributie van beschermingsmaterialen voor zorginstellingen bij uitbraken.

Prinses Beatrix wordt ontvangen door gouverneur George-Wout en minister-president Gilmar Pisas.
Prinses Beatrix wordt ontvangen door gouverneur George-Wout en minister-president Gilmar Pisas.

ANP/BLAUW BLOED

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--