Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Beatrix test positief op coronavirus

4 december 2021 · Leestijd 1 min

Prinses Beatrix (83) is positief getest op het coronavirus. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst zaterdag bekend. In verband met "milde verkoudheidsklachten" heeft ze zich laten testen. Momenteel zit de prinses in thuisisolatie.

Iedereen die in nauw contact is geweest met de prinses is geïnformeerd. Waar zij het virus heeft opgelopen, is niet bekendgemaakt.

Beatrix kwam maandagochtend na een vierdaags werkbezoek terug uit Curaçao. Daar vertelde ze dat ze tweemaal gevaccineerd is tegen het coronavirus en al een boosterprik heeft ontvangen. Ze vloog zondagavond laat, Nederlandse tijd, terug op een lijnvlucht van KLM.

Prinses Beatrix begon haar werkbezoek met het streng handhaven van de twee meter afstand, zoals dat op het eiland verplicht is, omdat ze zoveel mogelijk in haar 'bubbel' wilde blijven. Ook droeg ze aan het begin van het bezoek een mondkapje. Coronaregels als afstand houden en mondkapje dragen werden gedurende het bezoek niet altijd opgevolgd.

ANP/RVD

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--