Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Beatrix viert feest met Vrouwen van Nu

12 oktober 2021 · Leestijd 2 min

Prinses Beatrix heeft dinsdagochtend in Theater Orpheus in Apeldoorn een deel van de jubileumviering van Vrouwen van Nu bijgewoond. De landelijke vereniging, ooit opgericht als de Nederlandse Bond van Boerinnen en andere Plattelandsvrouwen bestond vorig jaar negentig jaar.

Prinses_Beatrix_onthulling_kunstwerk.jpg

Prinses Beatrix is sinds 2005 beschermvrouw van de organisatie die zich richt op het versterken van de kracht van individuele vrouwen, het benutten van talenten en het versterken van het vrouwelijk geluid in de samenleving.

In het met veel muziek gelardeerde openingsprogramma hield Cheyenne Haatrecht (31), plaatsvervangend districtschef bij de Amsterdamse politie, als winnares van de zevende Verschilmakerprijs van Vrouwen van Nu een korte voordracht. Daarin gaf ze aan wat haar de kracht en motivatie had gegeven om in haar werk en leven het verschil te maken, door met name goed te luisteren naar anderen. "Ik vind dit een tikkeltje spannend, ik heb nog nooit voor een zaal met zoveel vrouwen gestaan", aldus Haatrecht.

Lees verder onder de foto.

Prinses_Beatrix_in_gesprek.jpg

Prinses Beatrix onthulde op het podium met een druk op de rode knop het door Karlijn van der Weij, student van de ArtEZ Academie voor Beeldende Kunsten, ontworpen jubileumkunstwerk. Dat is overigens nog niet af want de leden moeten ook nog een eigen bijdrage leveren door er iets aan op te hangen. "Passend bij de vrouwenvereniging die nog steeds in ontwikkeling is", aldus de directeur. "Een mooi ontwerp, vooral de gedachte erachter", aldus Beatrix.

Aansluitend ging de prinses in gesprek met verschillende leden van de provinciale afdelingen van de 32.000 leden tellende vereniging.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--