Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Charlène verrast niet alleen Albert met nieuwe look

18 december 2020 · Leestijd 2 min

Prins Albert II van Monaco heeft zich donderdag in een toespraak rechtstreeks tot de inwoners van zijn vorstendom gewend, om te vertellen dat de avondklok voorlopig nog wordt gehandhaafd. "Dit lijkt me belangrijk omdat we meer dan ooit waakzaam moeten blijven vanwege de coronapandemie", aldus Albert.

Er gloort volgens hem weliswaar hoop door de komst van een vaccin, maar dat betekent nog niet dat het normale leven kan worden hervat. "Het zal nog maanden duren voordat dit mogelijk is", zei prins Albert, die ook vertelde dat het nationaal vaccinatieprogramma klaar is. Zijn regering zal er snel meer over bekendmaken.

In de tussentijd blijft de avondklok dus gehandhaafd. Die is van kracht van 20.00 uur tot 06.00 uur en dat zal zeker nog tot 15 januari duren. "We moeten de beperkende maatregelen niet te vroeg opheffen. Alleen op kerstavond gaat de avondklok pas om 23.30 uur in", aldus de vorst, die benadrukte dat samenkomsten van meerdere personen verboden bleven. Voor oudejaarsavond is er geen versoepeling voorzien en mensen die niet in Monaco wonen, zijn alleen welkom als ze een hotelboeking kunnen overleggen.

Nieuw kapsel van prinses Charlène

De bescherming van de gezondheid van de bevolking "en van onze naasten" staat voorop, zo stelde Albert, die woensdag nog met zijn gezin en met inachtneming van de nodige maatregelen op de binnenplaats van het paleis kerstcadeaus had uitgedeeld. Echtgenote prinses Charlène had daarbij opzien gebaard met een geheel nieuwe haarstijl.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--