Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Charlène is 2 jaar na infectie terug in Zuid-Afrika

18 september 2023 · Leestijd 2 min

Prinses Charlène van Monaco is dit weekend in Zuid-Afrika gesignaleerd. Voor het eerst sinds de prinses een hevige bacterie opliep, keert ze weer terug naar het land waar zij een tijd heeft gewoond. Dit keer zonder haar man prins Albert en haar kinderen.

Waar prins Albert en de tweeling Jacques en Gabriella dit weekend afval aan het prikken waren in de straten van Monaco, zat moeder Charlène aan de andere kant van de wereld. Charlène was namelijk in Zuid-Afrika voor het startschot van de Waterbike Challenge. 

Terug in Zuid-Afrika, twee jaar na zware infectie 

Het zal voor prinses Charlène een bijzonder moment zijn geweest om terug te zijn in haar geliefde Zuid-Afrika. De prinses werd er in 2021 namelijk ziek en moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Bij haar werd een ernstige oor-, neus- en keelinfectie vastgesteld waardoor ze maanden moest revalideren in het Afrikaanse land. Ver weg van haar geliefden die op dat moment in Moncao waren. Het was een heftige tijd voor de prinses die haar gezin erg miste. 

Lees verder na de foto.

charlene-waterbike-challende
Prinses Charlène ontmoet de winnaars van de challenge.

Prinses Charlène voelt zich twee jaar later weer goed genoeg om terug te keren naar Zuid-Afrika. Prinses Charlène was vroeger professioneel zwemster. Ze is dan ook erg enthousiast over de watersport. De opbrengst van de zogeheten Waterbike Challenge gaat naar de organisatie Lifesaving South Africa. Dat is een partner van de stichting van Charlène (de Fondation Princesse Charlène de Monaco) voor het programma "Learn to swim". De opbrengst gaat ook naar een programma voor het behoud van neushoorns en bedreigde diersoorten. Daar maakt de Monegaskische prinses zich al jaren hard voor. 

Het was eerst de bedoeling dat ze samen met prins Albert naar Zuid-Afrika zou gaan, maar dat plan is op het laatste moment in het water gevallen. Al hoeft prins Albert zich niet te vervelen, want hij heeft het druk zat met de zorg voor de tweeling Jacques en Gabriella. 

charlene_neushoorn.jpeg
Prinses Charlène in Zuid-Afrika.

Foto's: ANP / Instagram @palaisprincierdemonaco

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--