Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Claire ontbreekt bij kerkdienst nationale feestdag

11 juli 2019 · Leestijd 1 min

Prins Laurent moet volgende week zondag alleen naar de kerk in Brugge. Zijn vrouw, prinses Claire, laat de dankdienst op de nationale feestdag van België aan zich voorbij gaan. Dat maakte het Koninklijk Paleis donderdag bekend.

Claire is er 's middags wel bij in Brussel. Dan vindt daar traditiegetrouw het militair defilé plaats op het Paleizenplein. Ook koning Filip, koningin Mathilde en prinses Astrid en haar man prins Lorenz zijn bij het defilé. Aansluitend bezoekt de koninklijke familie het Feest in het Park. De nationale feestdag op 21 juli wordt ook dit jaar afgesloten met vuurwerk.

België staat elk jaar op 21 juli stil bij de intrede van de eerste koning, Leopold I. In 1831 legde hij de grondwettelijke eed af als koning, dat was het sluitstuk van zijn intrede. Elk jaar bezoeken leden van de koninklijke familie Te Deums, dankdiensten, in verschillende steden. 's Middags en 's avonds is iedereen samen in Brussel.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--