Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Verdrietig nieuws: déze prinses gaat scheiden

3 februari 2024 · Leestijd 2 min

Het huwelijk van deze Spaanse prinses is nu officieel voorbij. Alhoewel de scheidingspapieren al in 2022 werden aangevraagd, is het nu dan echt zover: prinses Cristina en Iñaki Urdangarin zijn officieel gescheiden.

De jongste zus van koning Felipe van Spanje is sinds eind 2023 officieel gescheiden van Iñaki Urdangarin. Het liefdesleven van Cristina werd veelbesproken door de Spaanse media, mede door een corruptieaffaire. Na 26 jaar is de relatie nu ten einde.

Het liefdesleven van Infanta Cristina

Infanta Cristina en Inãki ontmoeten elkaar in 1996 op de Olympische Spelen in Atlanta. Inãki deed in dat jaar mee als professioneel handbalspeler en won zelfs een bronzen medaille! De twee zijn overigens niet de enige royals die elkaar bij dit sportevenement tegen het lijf lopen. Ook koning Frederik en koningin Mary hebben elkaar tijdens de Olympische Spelen ontmoet.

Lees verder onder de foto.

Een gelukkige Cristina en Iñaki op de huwelijksdag  van kroonprinses Victoria en prins Daniel van Zweden, 19 juni 2010.
Een gelukkige Cristina en Iñaki op de huwelijksdag van kroonprinses Victoria en prins Daniel van Zweden, 19 juni 2010.

Cristina en Inãki trouwen op 4 oktober 1997 in Barcelona. Samen hebben ze vier kinderen: Juan Valentin (1999), Pablo Nicolas (2000), Miguel (2002) en Irene (2005). 

Lees verder onder de foto's.

Huwelijk_prinses_Cristina.jpg
Iñaki en Cristina in gelukkige tijden. Na drie zoons volgt er in 2005 een dochter!
Iñaki en Cristina in gelukkige tijden. Na drie zoons volgt er in 2005 een dochter!.

Corruptieaffaire Nóos

De titel 'hertogin van Palma de Mallorca', die Cristina bij haar huwelijk krijgt, wordt haar op 12 juni 2015 door haar broer, koning Felipe, ontnomen. Er is sprake dat Cristina mogelijk betrokken is bij de corruptieaffaire Nóos. Op 17 februari 2017 wordt prinses Cristina door de rechter in Palma de Mallorca vrijgesproken van betrokkenheid bij belastingfraude. Haar echtgenoot kreeg een gevangenisstraf van zes jaar en drie maanden opgelegd.

Lees verder onder de foto.

Inaki_Urdangarin.jpg

Inãki werd in 2022 hand in hand met een andere vrouw gefotografeerd door de Spaanse pers waarna de geruchtenmolen overuren begon te draaien. Kort daarna volgde een statement van het Spaanse hof waarin Cristina en Inãki hun scheiding aankondigden. Deze scheiding is nu dus officieel.

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--