Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Diana gebruikte deze handige truc om haar decolleté te verbloemen

21 november 2023 · Leestijd 2 min

Prinses Diana kennen we uiteraard van haar huwelijk met prins Charles dat jammer genoeg op een ongelukkige manier strandde. De prinses, die na haar scheiding een nieuwe kant van zichzelf liet zien, had een handige truc om te voorkomen dat haar decolleté continu werd vastgelegd door de paparazzi.

In de jaren negentig van de vorige eeuw was er haast niemand zo populair als Lady Di. Tot haar grote ergernis werd ze overal gefotografeerd. Diana kon niet normaal over straat zonder dat ze op de gevoelige plaat werd vastgelegd. Na haar scheiding met prins Charles kleedde Diana zich wat rebelser en met zoveel camera's om je heen vraagt dat om de nodige creativiteit. De royal wilde immers niet dat haar buste overal op de voorpagina kwam te staan, en daar had ze een vernuftig trucje voor. 

De tas-voor-je-boezem-pose

Zodra prinses Diana uit een auto stapte, hield de Britse royal haar clutch dicht tegen haar boezem aan. Zo kregen de aanwezige pers geen inkijkje in haar buste. Aangezien Diana steeds vaker laag uitgesneden jurken aantrok (zoals de iconische wraakjurk nadat de scheiding met Charles officieel was) werd de truc steeds vaker uit de kast gehaald. De paparazzi, die zaten te azen op een uitdagende foto van de Britse, gingen keer op keer teleurgesteld op huis aan. 

Hier zie je bewegende beelden van de tas-voor-je-boezem-pose.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De pose is inmiddels zo bekend dat hij zelfs is overgenomen in de Netflix-serie The Crown. In seizoen vijf zien we hoe actrice Elizabeth Debicki een clutch dicht tegen zich aanhoudt in een belangrijke scène. Over The Crown gesproken, het laatste seizoen is sinds deze week te bekijken via de streamingsdienst. Hier vind je alvast alle informatie die we hebben over seizoen 6 van The Crown

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Foto's: ANP/Instagram

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--