Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Elisabeth naar Koninklijke Militaire School

20 mei 2020 · Leestijd 3 min

Prinses Elisabeth begint na de zomer met een opleiding aan de Koninklijke Militaire School in Brussel. De oudste dochter van koning Filip en toekomstig troonopvolgster, treedt daarmee in een lange familietraditie. Onder anderen haar vader, grootvader en overgrootvader gingen ook naar de academie.

De prinses neemt ten minste één jaar deel aan de studie 'Sociale en Militaire Wetenschappen' en krijgt daarbij ook een militaire grondvorming. Andere vakken zijn onder meer psychologie, sociologie en geschiedenis. Deze kennis komt haar in de toekomst van pas als staatshoofd, wanneer ze automatisch ook opperbevelhebber wordt van de strijdkrachten. Dat is een functie die bijvoorbeeld de koning in Nederland niet heeft.

prinses_elisabeth_belgie__.jpeg

Lees verder onder de foto.

Afronding studie

Elisabeth (18), die als troonopvolgster recht heeft op de titel 'hertogin van Brabant', rondt zaterdag officieel haar studie af aan het Atlantic College, de voormalige school van koning Willem-Alexander in Wales. Haar diploma krijgt ze op basis van haar eerdere prestaties, zo meldt woensdag Het Nieuwsblad. De prinses heeft vanwege de coronacrisis geen eindexamen hoeven doen. In maart werden de lessen afgebroken en moesten de buitenlandse leerlingen naar huis. Wel kregen ze nog digitaal onderwijs.

willem_alexander_atlantic_college_wales.jpg

Lees verder onder de foto.

Nederlandse opleiding

De prinses, die alvast aan haar conditie werkt, volgt aan de KMS de Nederlandse opleiding, zo weet Het Nieuwsblad. Ze is één van 20 meisjes in een lichting van honderd nieuwe studenten die aan de interne opleiding beginnen. Elisabeth die slechts op een kwartier afstand van de academie woont, mag alleen in de weekeinden naar huis. "Het dagschema is intens", vertelde kolonel Thierry Pirenne, directeur basisvorming, aan de Vlaamse krant. "De studenten leven als echte militairen, de hele tijd met elkaar en ze bouwen ook discipline op."

Het prestigieuze militaire opleidingsinstituut, te vergelijken met de KMA in Breda, is op 7 februari 1834 opgericht door de eerste koning der Belgen, Leopold I. België had zich vier jaar eerder losgemaakt van Nederland en had onder meer vanwege de nog bestaande spanningen met het buurland behoefte aan goed opgeleide officieren. Onder anderen de koningen Albert I, Leopold III en Filip studeerden er, evenals regent Karel, prins Laurent en Elisabeth's neef prins Amedeo.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--