Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Ingrid Alexandra wint de NM final surfen

24 oktober 2020 · Leestijd 2 min

Prinses Ingrid Alexandra van Noorwegen, oudste dochter van kroonprins Haakon, heeft zaterdag meegedaan aan de NM final surfen in de categorie junior vrouwen. Het Noorse hof deelt foto's van de trotse winnaar op Facebook.

De Noorse prinses versloeg haar concurrentes op het Borestrand in Jæren met 12,83 punten, bevestigt een woordvoerder van het hof aan dagblad Verdens Gang (VG). Het hele gezin van kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit was dit weekend aanwezig bij de de surf-NM die in Borestranden, Jæren, werden georganiseerd. Op de foto's is te zien hoe prinses Alexandra op haar surfboard de golven tegemoed gaat. Ook haar broertje prins Sverre Magnus was aanwezig. 

Lees verder onder de foto's.

Het gezin van Haakon en Mette Marit in 2017, met de surfplank in Hoddevik.
2017: Het gezin van Haakon en Mette Marit met de surfplank in Hoddevik.

Surfen is een geliefde hobby van de koninklijke familie van Noorwegen. Regelmatig worden Haakon, Mette-Marit en hun kinderen gespot in zee met hun plank. Zo was het hele gezin aan het surfen in Hoddevik, in 2017, voor de Europese surfkampioenschappen. Haakon is dan ook lid van het organisatiecomité. Koning Harald is bovendien fervent zeiler en deed meermaals mee aan kampioenschappen en - als kroonprins - aan de Olympische Spelen.

Foto's: Kongehuset

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--