Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Irene heeft licht hersenletsel door ski-ongeval

9 maart 2020 · Leestijd 2 min

Prinses Irene heeft bij een een ski-ongeval in Zwitserland een hersenschudding opgelopen. Dat hebben de persoonlijk assistent van de prinses en directeur Peter Derksen van Stichting Nationale Boomfeestdag zondag laten weten.

Prinses Irene was donderdag op de piste toen een andere skiër hard tegen haar aan botste. Ze droeg op dat moment een helm. 

Afzegging opening IreneBos

Prinses Irene bij de 62-ste editie van de Boomfeestdag in 2018.
Prinses Irene bij de 62-ste editie van de Boomfeestdag in 2018.

Prinses Irene is volgende week woensdag niet aanwezig bij de opening van een bos in Alphen aan den Rijn dat naar haar is genoemd. "Met pijn in het hart heeft ze moeten afzeggen", aldus haar woordvoerster.

De Nationale Boomfeestdag wordt in Nederland elk jaar gehouden op de derde woensdag in maart. Alphen aan den Rijn is gastgemeente bij de 64e editie. Als dank voor haar jarenlange inzet voor de natuur en omdat ze in augustus 80 is geworden, laat de stichting het IreneBos aanplanten. Het bos beslaat ruim 23 hectare.

De prinses zal bij de feestelijke opening van het bos worden vervangen door haar oudste zoon, prins Carlos.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--