Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dochter Delphine doneert haar in strijd tegen borstkanker

2 november 2020 · Leestijd 2 min

De kersverse Belgische prinses Josephine (17) heeft na vijf jaar eindelijk een belangrijke en grote stap kunnen zetten. Dat meldde zondagavond haar moeder prinses Delphine, de vorige maand na jaren van juridische strijd eindelijk erkende dochter van de gepensioneerde koning Albert II.

"Vijf jaar lang heeft mijn dochter naar dit moment toegeleefd. Ze is zo blij dat ze haar lange haar kan schenken aan 'Think Pink Belgium'. Ik hoop dat dit helpt", aldus Delphine op sociale media.

'Think Pink Belgium' is een stichting die de strijd tegen borstkanker steunt. Van het haar van Josephine - volgens een bijgeleverde foto met meetlint wel 45 centimeter lang - kunnen pruiken worden gemaakt. Op twee andere foto's is Josephine te zien in de kappersstoel en poseert ze met de twee lange lokken, waarbij ook duidelijk wordt dat ze nog heel wat heeft overgehouden.

Met de erkenning die Delphine vorige maand kreeg van het Brusselse Hof van Beroep kwam ook de toekenning van titels aan zowel haarzelf als aan haar twee kinderen Josephine en Oscar. Vandaar dat Josephine zich sinds 1 oktober ook prinses mag noemen.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--