Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Leuk om te zien! Japanse prinses Kako op reis naar Peru

7 november 2023 · Leestijd 3 min

De Japanse prinses Kako is op reis naar Peru. De jongste dochter van kroonprins Akishino is in het Zuid-Amerikaanse land in het kader van 150 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Japan en Peru. Op 1 november is ze begonnen aan haar reis en op het programma staat onder andere een bezoek aan het toeristische Machu Picchu.

Sinds Mako haar titel prinses is verloren, heeft jongere zus Kako een meer prominente rol in de keizerlijke familie. Mako is in 2021 getrouwd met haar geliefde Kei Komuro, een burgerjongen. En dat betekent dat zij niet langer lid is van de Japanse keizerlijke familie. Kako krijgt nu dus meer verantwoordelijkheden en neemt taken over van haar zus. 

Lees verder onder de foto's.

Mako en Kako
Prinses Kako (links) met haar zus Mako (rechts).
Mako Kako

Bezoek aan Peru 

1873 is een belangrijk jaartal voor Japan en Peru, het is het jaar waarin de twee landen een handelsverdrag tekenen. Er is momenteel dan ook een grote gemeenschap Japanners in Peru. Speciaal voor het jubileum is het nichtje van de Japanse keizer Naruhito afgereisd naar het Zuid-Amerikaanse land. Het is niet de eerste keer dat zij hier is. In 2014 bezocht zij Peru al eens en ook andere leden van de keizerlijke familie zijn er op bezoek geweest. Zo was Mako er nog in 2019. 

Lees verder onder de foto.

Mako Japan
Mako in Peru in 2019.

Het programma van Kako's reis zit goed vol. Ze komt aan in de hoofdstad Lima en bezoekt in de Japanese Cultural Center een evenement voor het 150-jarige jubileum. 

Lees verder onder de foto's. 

Kako Peru
Kako Peru
Prinses Kako spreekt met Japanse mensen die in Peru wonen.
Kako Peru
Kako onthult de postzegels die speciaal voor het 150-jarig jubileum zijn ontworpen.

Later op de dag gaat Kako naar Asociacion Emmanuel, een steungroep voor de Peruaans-Japanse gemeenschap. Hier ontmoet ze ouderen die haar al zingend welkom heten. 

Lees verder onder de foto's.

Kako Peru
kako Peru

Prinses Kako bezoekt Machu Picchu

Maar in de drukke planning is er ook ruimte voor wat ontspanning. Of ontspanning? Het is nog een flinke tocht om het toeristische Machu Picchu te bereiken. Ook al kun je gelukkig ook met de trein afreizen naar de ruïnestad.

Lees verder onder de foto's.

Kako Peru
Kako is casual gekleed voor haar bezoek aan Machu Picchu.
Kako Peru
Kako Peru
Het is de lange reis waard, want dit is het uitzicht dat Kako heeft.

De volgende dag is Kako in de stad Cusco. Hier krijgt ze een rondleiding langs onder andere Coricancha, een belangrijke tempel voor het Inca volk. Ook neemt ze een kijkje bij de kathedraal van Cusco.

Lees verder onder de foto's.

Kako Peru Cusco
Kako Peru Cusco
Kako Peru Cusco
Kako Peru Cusco

Gebarentaal op school in Lima

Naast de reizen naar toeristische gebieden van het land, gaat de prinses naar een school voor kinderen met gehoorproblemen. Op de Ludwig Van Beethoven School in Lima ontmoet Kako de kinderen en doet ze zelfs mee met wat gebarentaal. 

Lees verder onder de foto's.

Kako Peru
Kako Peru
Kako Peru

En Kako gaat langs bij een revalidatiecentrum in de hoofdstad van Peru, waar ze met een bordje wordt bedankt voor haar bezoek. 

Kako Peru
Kako Peru
Kako Peru
Op het bordje staat Arigato, wat bedankt betekent.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--