Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Laurentien: “Het is zo fijn om écht contact te hebben”

15 februari 2020 · Leestijd 2 min

Prinses Laurentien ging vrijdagochtend op Utrecht Centraal ‘échte gesprekken’ aan met reizigers. Echt contact staat onder druk in de huidige digitale samenleving, daarom wil de prinses zich inzetten om meer in gesprek te gaan met elkaar.

Bestel de gesprekskaarten

In speciaal ingerichte ‘slowdate huiskamers’ op het station konden Laurentien en haar gesprekspartners in alle rust een open gesprek aangaan. Naast koninklijke support kon de actie ook rekenen op steun van tal van andere bekende Nederlanders zoals Jamai Loman, Jan Slagter, Trijntje Oosterhuis en Marlijn Weerdenburg. Zij gingen ook in gesprek met voorbijgangers.  

De campagne is een initiatief van de Alliantie Digitaal Samenleven, waar prinses Laurentien medeoprichter van is. De prinses wil mensen helpen die niet goed meekomen met de huidige digitale samenleving. Het voeren van echte gesprekken helpt hierbij.  

In gesprek

Prinses Laurentien beantwoordt één van de veertig vragen van de EO gesprekskaartjes.
Prinses Laurentien beantwoordt één van de veertig vragen van de EO gesprekskaartjes.

Ook de EO stimuleert om beter in contact te komen met elkaar in een tijd waarin we veel op onze telefoon turen en dreigen langs elkaar te leven. Een écht gesprek met een vreemde, maar ook met familie en vrienden lijkt niet meer zo vanzelfsprekend. 

Verslaggever Jan Wagter ging daarom met prinses Laurentien in gesprek. Hij deed dat aan de hand van de EO-gesprekskaartjes. Om het gesprek over geloof, hoop en liefde een handje te helpen hebben we veertig gesprekskaartjes met geloofs- en levensvragen. 

Op de vraag Waar bent u dankbaar voor?, antwoordde de prinses: “Ik ben heel erg dankbaar dat ik zo veel mensen ontmoet die mij allerlei inzichten geven die ik niet heb. En hoe ouder ik word, merk ik dat ik hier heel dankbaar voor ben. Mijn hele leven bestaat uit vragen stellen en ik ben heel dankbaar dat ik daardoor constant verrijkt word.”

Wil jij ook graag zelf het gesprek aangaan? Hier kan je de gesprekskaartjes gratis en vrijblijvend aanvragen. 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--