Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Laurentien vertelt over de zomervakantie en haar kinderen

22 augustus 2023 · Leestijd 2 min

Prinses Laurentien opende maandagochtend het internationale World Library and Information Congress (WLIC) in Ahoy. Tijdens de opening gaf de echtgenote van prins Constantijn een toespraak en reflecteert zij op de rol van bibliotheken in de toekomst.

Na afloop van de opening vroegen wij de prinses naar het belang van bibliotheken. Ook vertelde ze aan Blauw Bloed hoe haar zomervakantie geweest is en of haar kinderen klaar zijn voor het nieuwe schooljaar.

Vakantie voorbij

Prinses Laurentien heeft deze zomer veel tijd met haar kinderen doorgebracht, maar nu de vakantie erop zit, gaan die weer naar school. Dat is soms best even wennen, zo vertelde ze.

"Ze zeggen van wel, het lijkt er wel op", antwoordt Laurentien op de vraag of Eloise (21), Claus-Casimir (19) en Leonore (17) klaar zijn voor het nieuwe schooljaar. "Ze vliegen allemaal weer uit, dat is ook altijd weer even wennen, want je hebt een fijne tijd met elkaar doorgebracht. Maar het gaat ze hartstikke goed en ze hebben ook weer alle energie."

Lees verder onder de video.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Eloise studeert sinds 2020 aan de hotelschool, Claus-Casimir begint dit jaar aan de ESCP Business School in Turijn en Leonore studeert, net als haar nicht Alexia dat deed, in Wales. Het gezin heeft "een superzomer" gehad, aldus Laurentien. "Ik heb alle energie om het werk te doen."

Congres

Gedurende het congres, dit jaar voor de 88e keer georganiseerd, verkennen ruim 3000 bibliotheek- en informatieprofessionals uit 130 verschillende landen hoe bibliotheken kunnen bijdragen aan een inclusieve maatschappij. Dat doen zij vanuit het thema Let's work together, let's library.

Lees verder onder de video.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bij de openingsceremonie waren ook demissionair minister Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en demissionair staatssecretaris Uslu van Cultuur en Media aanwezig. Beide ministeres gaven een toespraak. Prinses Laurentien is erevoorzitter van de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) en oprichter van Stichting Lezen en Schrijven.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--