Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Leonor (15) voor het eerst solo aan de slag

19 maart 2021 · Leestijd 2 min

De Spaanse prinses Leonor gaat binnenkort voor het eerst zonder haar vader Felipe of moeder Letizia op pad voor een werkbezoek. De oudste dochter van het koningspaar zal op 24 maart in Madrid aanwezig zijn bij de viering van het 30-jarig jubileum van het Cervantes Instituut.

De 15-jarige prinses zal tijdens het bezoek onder meer een kopie van de grondwet, waar zij in 2018 uit voorlas, schenken aan het instituut. Ook zal Leonor een kopie van Don Quichot meenemen, waar ze vorig jaar samen met haar jongere zus Sofia uit voorlas. Daarnaast krijgt de prinses een rondleiding door de instelling.

Prinses Leonor is toevallig al bekend met de locatie. Op dezelfde plek gaf zij in 2018 haar eerste toespraak. Destijds las de prinses onder toeziend oog van haar vader Felipe het eerste artikel van de Spaanse grondwet voor bij de herdenking van de veertigste verjaardag van de Spaanse grondwet.

Lees verder onder de foto's.

Onlangs maakte het Spaanse hof bekend dat prinses Leonor een tweejarige studie gaat volgen aan het Atlantic College in Wales. Ze krijgt er onder meer verschillende wetenschappelijke vakken, literatuur, sport, theater en muziek.

De Spaanse troonopvolgster zal, net als andere scholieren, tijdens haar schooltijd verblijven op de campus. Leonor is niet de enige royal die na de zomervakantie naar de prestigieuze school in Wales vertrekt. Ook prinses Alexia gaat er na de zomer studeren.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--