Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Leonor in de hoofdrol bij prijsuitreiking

2 juli 2021 · Leestijd 2 min

Het koninklijk gezin van Spanje was donderdag in Barcelona aanwezig geweest bij de prijsuitreiking van de stichting 'Prinses van Girona'. Er was een speciale rol weggelegd voor prinses Leonor, de oudste dochter van Felipe en Letizia.

Dat prinses Leonor (15) aanwezig was bij de prijsuitreiking was logisch. Ze is namelijk erevoorzitter van de stichting. Tijdens de ceremonie overhandigde Leonor persoonlijk de prijzen aan de winnaars. Ook gaven zij en haar vader Felipe een korte toespraak. 

Vorig jaar vond er vanwege de coronacrisis geen prijsuitreiking plaats. Daarom werden tijdens deze editie zowel de winnaars uit 2020 als 2021 gehuldigd. 

De stichting 'Prinses van Girona' richt zich met haar werkzaamheden op jongeren. Ze willen jonge mensen steunen in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling en zetten zich speciaal in om jonge, getalenteerde mensen te vinden die als rolmodel voor andere jongeren kunnen dienen. Zij worden beloond met de prijzen die jaarlijks worden uitgereikt.

Lees verder onder de foto's en video.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Voor aanvang van de ceremonie vond er in het Albéniz-paleis in Barcelona een ontmoeting plaats met eerdere winnaars van de prijzen. Daarnaast stond er ook een vergadering met de raad van toezicht van de stichting op het programma. Koning Felipe zat de vergadering voor. Ook Letizia, Leonor en Sofia namen deel aan de vergadering.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--