Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Leonor is 10 jaar geworden

31 oktober 2015 · Leestijd 2 min

Felicitaciones! Prinses Leonor van Spanje is vandaag 10 jaar geworden. Leonor is de oudste dochter van koning Felipe en koningin Letizia en dus het toekomstige staatshoofd van Spanje. De dag voor haar verjaardag kreeg Leonor al twee bijzondere cadeaus: Ze kreeg haar eigen koninklijke standaard en de allerhoogste Spaanse onderscheiding: de Kraag van de Orde van het Gulden Vlies.

Leonor wordt op 31 oktober 2005 rond kwart voor twee ’s nachts geboren in Madrid. Op 14 januari 2006 vindt de doop plaats in het Zarzuela Paleis. Net als bij de doop van haar vader Felipe wordt water uit de rivier de Jordaan gebruikt.

Leonor-Baby-Felipe-Letizia.jpg
Prinses Leonor bij de doop van haar zusje Sofia in 2007.
Prinses Leonor bij de doop van haar zusje Sofia in 2007.

Op 29 april 2007 krijgt Leonor een zusje, prinses Sofia. De twee zusjes zijn tot nu de enige kinderen van Felipe en Letizia. Als Felipe en Letizia nog een zoontje zouden krijgen, dan zou hij de troonopvolger zijn. De Spaanse wet geeft namelijk voorrang aan jongens bij de troonopvolging. Als Leonor op de troon komt is zij de eerste Spaanse koningin sinds koningin Isabella II, die regeerde van 1833 tot 1868.

Leonor-en-Sofia.jpg

Het Spaanse volk ziet de prinsesjes niet heel vaak. Toen koning Felipe nog prins was waren de prinsesjes alleen te bewonderen bij officiële fotomoment en met Pasen. Traditiegetrouw vieren de Spaanse royals Pasen op Mallorca. Net voordat ze de kerk ingaan voor de Paasdienst poseren zij even voor de grote groep publiek en fotografen.

Leonor-Sofia-Pasen.jpg

Sinds de ouders van Leonor koning en koningin zijn geworden zien we de prinsesjes net iets meer. Zo waren zij aanwezig bij de inhuldiging van Felipe en zien wij ze nu jaarlijks op de Nationale Feestdag van Spanje in oktober. De Spanjaarden zijn trots op de oudste dochter van Felipe. Zo is er al een wassen beeld van Leonor in het wassenbeeldenmuseum in Madrid en sinds oktober van dit jaar heeft ze haar ‘eigen’ postzegel met haar foto erop.

Prinses-Leonor-van-Spanje.jpg

Blauw Bloed wenst Leonor en haar familie een fijne dag toe!

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--