Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Stoer! Prinses Leonor in uniform voor eerste dag op militaire academie

24 augustus 2023 · Leestijd 2 min

De Spaanse prinses Leonor is begonnen aan haar militaire opleiding aan de academie in Zaragoza. De komende drie jaar heeft ze het druk en zal ze training krijgen bij de landmacht, marine én luchtmacht. We kregen van het Spaanse hof een klein inkijkje in haar eerste schooldag en zagen de prinses al geheel in stijl gekleed in een camouflage uniform.

Vorige week brachten koning Felipe, koningin Letizia en prinses Sofía hun dochter en zus nog naar de academie in Spanje. Na een omhelzing met haar familie liep Leonor samen met haar jaargenoten de academie binnen. De Spaanse prinses volgt de opleiding, omdat zij opperbevelhebber van de strijdkrachten zal worden wanneer ze haar vader zal opvolgen als koningin. 

Eerste schooldag in uniform

Van haar eerste dag op de Algemene Militaire Academie deelde het Spaanse hof een aantal stoere foto's van Leonor in een militair uniform. Op de foto's is te zien hoe de prinses onder andere in de houding staat en samen met de andere cadetten in de schoolbanken zit. 

Lees verder onder de foto's. 

F31BvuuWgAsj9Nw
F31CrzAXwAAmKjO

Haar nieuwe leven zal even wennen zijn, zo moet de prinses een grote slaapruimte delen met andere vrouwen en haar lange haren zal ze moeten opsteken. Volgens koning Felipe zullen de eerste dagen moeilijk worden voor Leonor, "maar ze zal deze met daadkracht en geduld doorstaan. Het is spannend, we steunen haar enorm". De prinses gaf toe wel een beetje nerveus te zijn, maar ook met enthousiasme te beginnen aan de opleiding. 

F31CqAnXUAIJ1xR
F31CryoWMAACYNQ

Foto's: Casa Real 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--