Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Spaanse prinses Leonor neemt afscheid van ouders en begint aan militaire training

17 augustus 2023 · Leestijd 2 min

Een emotioneel moment voor de Spaanse koninklijke familie. Prinses Leonor heeft namelijk afscheid genomen van haar ouders en is vertrokken naar de militaire academie in Zaragoza. De 17-jarige prinses werd door haar ouders en zusje, prinses Sofía, weggebracht naar de academie.

Voordat de oudste dochter van koning Felipe en koningin Letizia met haar koffer de academie binnenliep, nam ze met een omhelzing afscheid van haar moeder. Er staat een volle planning op de prinses te wachten, want de komende drie jaar moet ze flink aan de bak met verschillende militaire trainingen.  

Lees verder onder de foto's. 

Leonor militaire academie
Leonor neemt afscheid van haar moeder koningin Letizia.
Leonor militaire academie
Bij het afzetten van prinses Leonor bij de militaire academie in Zaragoza draagt koningin Letizia een linnen pak dat erg 'on trend' is.
Leonor militaire academie
Bij binnenkomst in de academie ondertekende Leonor het ereboek op de Algemene Militaire Academie.

Leonor begint met een training van een jaar op de Algemene Militaire Academie van Zaragoza. Na dat jaar zal ze zich voor een jaar aansluiten bij de marine om vervolgens trainingen te krijgen bij de luchtmacht.  

Lees verder onder de foto's. 

Leonor militaire academie
Leonor militaire academie

Ze is niet de enige van de troonopvolgers die een militaire opleiding volgt. Zo volgde koning Felipe ook verschillende militaire trainingen. Het is niet gek dat Leonor in de voetsporen van haar vader treedt, want de prinses zal, in vergelijking met prinses Amalia, wanneer ze koningin van Spanje wordt opperbevelhebber van de strijdkrachten zijn. 

Foto's: ANP / Casa Real

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--