Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Mabel stijgt wederom in Quote 500

2 november 2021 · Leestijd 2 min

Prinses Mabel staat voor de vierde keer op rij in de Quote 500. Dit jaar eindigt ze met een geschat vermogen van 880 miljoen euro op de vijftigste plaats in de lijst met de vijfhonderd rijkste Nederlanders, waarmee ze opnieuw flink gestegen is.

Het vermogen van de weduwe van prins Friso is volgens het tijdschrift met 57,1 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Toen stond Mabel op de 66e plaats met een geschat vermogen van 560 miljoen euro. Twee jaar geleden stond de prinses op de 140e plaats met een vermogen van 290 miljoen euro en drie jaar terug op plek 149 met een vermogen van 240 miljoen euro.

Volgens Quote heeft ze haar vermogen verkregen door een "klein belang in Adyen", waar Friso ooit een paar miljoen euro in had gestoken. Dit heeft Mabel door oplopende beurskoersen veel geld opgeleverd. Na zijn dood verkocht de prinses een deel van zijn aandelen voor 43 miljoen euro.

Naast de vijfhonderd rijkste Nederlanders, is ook een lijst met de vijftig rijkste families in het blad opgenomen. Hierin staat de familie van Oranje-Naussau op plek elf met 1,2 miljard euro. Het vermogen van de Oranjes is volgens Quote met 9,1 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Toen werd het vermogen van de familie op 1,1 miljard geschat, waarmee die de twaalfde plek kreeg.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--