Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Mabel: vier de liefde met speciaal Valentijnsontbijt

8 februari 2021 · Leestijd 2 min

"Vier de liefde op Valentijnsdag - en help tegelijkertijd een verschil te maken!". Met deze woorden roept prinses Mabel iedereen op om voor zaterdag 13 februari of zondag 14 februari een speciaal ontbijt te bestellen. De prinses steunt de nieuwe actie van de Amsterdam Dinner Foundation. De opbrengst van alle ontbijtjes is bestemd voor de strijd tegen aids.

"Een dubbele pandemie van corona en hiv zet de wereld op z'n kop. De behandeling van vele mensen met hiv kan daardoor niet doorgaan. Deel je liefde en steun de strijd tegen aids samen met het Amsterdam Ontbijt. Bestel het nu of geef het cadeau aan iemand die je dierbaar is", aldus prinses Mabel over de vervolgactie van het Amsterdam Diner.

Vorig jaar toen duidelijk was dat door de coronapandemie het sinds 1992 elk jaar gehouden Amsterdam Diner niet kon worden gehouden, werd het Amsterdam Ontbijt bedacht als alternatief. Mabel kwam naar het restaurant RIJKS in Amsterdam om het te presenteren, aan te bevelen en om voor te proeven. "Mensen met hiv worden wereldwijd hard getroffen door de coronacrisis. Acute hulp is nodig", zei ze bij die gelegenheid.

Lees verder onder de Instagram-post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De ontbijtactie had succes. Er werd 80.000 euro opgehaald. Weliswaar veel minder dan bij het traditionele liefdadigheidsdiner, maar genoeg om er dit voorjaar een vervolg aan te geven met een Valentijnsontbijt. Dat wordt ook dit keer verzorgd door het restaurant van het Rijksmuseum. Het ontbijt kan voor 10 februari online worden besteld en behalve in Amsterdam, ook in Groningen en Utrecht worden afgehaald.

Het Amsterdam Diner heeft 29 mei in de agenda staan voor de volgende aflevering van het diner. Of de coronamaatregelen dan voldoende zijn versoepeld om honderden mensen gezamenlijk te laten eten, zal later pas duidelijk worden.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--