Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Mabel vraagt om je opgestoken hand

12 oktober 2020 · Leestijd 2 min

Prinses Mabel heeft zondag iedereen op sociale media opgeroepen een foto van zichzelf te plaatsen met een opgeheven hand. Dit ter gelegenheid van de Wereldmeisjesdag en om aandacht te vragen voor de strijd tegen kindhuwelijken.

"Jaarlijks worden twaalf miljoen kinderen uitgehuwelijkt en vanwege de coronapandemie zal dat aantal sterk toenemen", aldus Mabel, die met haar wereldwijde organisatie 'Girls Not Brides' campagne voert tegen kindhuwelijken.

De actie op sociale media als Instagram haalt ook geld op, want voor elke geplaatste foto met #VowForGirls wordt door sponsors één dollar gedoneerd aan het gelijknamige Vow For Girls, dat de naam ontleent aan de Engelse term voor een huwelijk sluiten: 'taking the vows'.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De Bulgaarse prinses Miriam, weduwe van kroonprins Kardam, was een van degenen die ook zo'n foto plaatste. "Help deze meisjes om een vrije en betere toekomst te kiezen", aldus Miriam.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--