Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Madeleine verloofd

25 oktober 2012 · Leestijd 4 min

De Zweedse prinses Madeleine (30) heeft zich verloofd met haar Amerikaanse vriend Chris O'Neill. Dat staat op de site van het Zweedse koningshuis.

Het tweetal woont samen in New York.

Madeleine brak in 2010 haar verloving af met de Zweedse advocaat Jonas Bergström af. Het paar had "na rijp beraad gezamenlijk besloten om uit elkaar te gaan", zo liet het hof weten. Er gingen toen al enige tijd geruchten dat zij relationele problemen zouden hebben.

Madeleine is het derde kind van Carl XVI Gustaf (66) en koningin Silvia (68). De Oranjes en de Zweedse royals zijn goed bevriend met elkaar. Ze zien elkaar niet alleen bij officiële gebeurtenissen maar ook bij verjaardagen. De Zweedse kroonprinses Victoria is het petekind van koningin Beatrix. Lees hieronder het interview met het paar dat gehouden is op het Drottningholm paleis op woensdag 24 oktober.
Hoe voelt het om verloofd te zijn?
Prinses Madeleine: We zijn beiden ontzettend gelukkig en blij. Het is een speciale dag voor ons. Wanneer en hoe heeft Christopher je gevraagd? Prinses Madeleine: Chris heeft mij begin oktober een aanzoek gedaan. Het was een heel romantisch en intiem aanzoek, maar meer details over het aanzoek willen we graag voor onszelf houden. Christopher, was je nerveus? Had je deze plannen al lang? Ik zat al een tijd aan een aanzoek te denken, maar ik wilde wachten op het juiste moment. Maar ik wist zeker dat Madeleine degene was met wie ik wilde trouwen. Waar hebben jullie elkaar voor het eerst ontmoet? Prinses Madeleine: We kennen elkaar via wederzijdse vrienden. Voor mij begon het met een goede vriendschap. We delen dezelfde humor en hebben veel lol met elkaar. Christopher heeft mijn hart geopend. Hij is mijn soulmate. Christopher, wanneer wist je dat Madeleine de ware was? Vanaf het begin, ik voelde onmiddellijk iets speciaals voor Madeleine. Wat was je eerste indruk van Christopher? Ik waardeer Chris om zijn warmte en humor. Hij heeft een heel groot hart en hij slaagt erin om iedereen in zijn aanwezigheid een goed gevoel te geven. Christopher is een zeer doordacht en genereus persoon. Christopher, heb je de koning om de hand van Madeleine gevraagd? Ja, ik heb een ontmoeting gehad met de koning en hem toestemming gevraagd om met prinses Madeleine te trouwen. Wat was de reactie van de koning? De koning en koningin waren allebei erg blij en ook geraakt, denk ik. Christopher kan je al een beetje Zweeds? Ik kan een aantal Zweedse zinnen en ik ben bezig met het volgen van lessen zodat ik te zijner tijd vloeiend Zweeds spreek. Prinses Madeleine, hoe denk je over de familie van Christopher? Ik waardeer de familie van Christopher heel erg. Ze zijn altijd heel aardig voor me geweest en hebben mij met open armen ontvangen. Christopher heeft een mooie familie! Christopher, hoe denk je over de familie van prinses Madeleine? Ik ken de Zweedse koninklijke familie erg goed. Zij zijn erg gastvrij voor mij geweest en ik voelde me al deel van de familie vanaf het begin. Madeleine’s familie is erg warm en we hebben het altijd gezellig als we elkaar zien. Over familie gesproken, zijn jullie van plan om meteen een gezin te stichten? Prinses Madeleine: Natuurlijk kijken we ernaar uit om te trouwen en een keer ons eigen gezin te stichten. Waar gaan jullie wonen? Prinses Madeleine: Voorlopig blijven we in New York wonen vanwege onze huidige verplichtingen. Maar we sluiten niet uit dat we een keer naar Zweden verhuizen. Christopher, wat vind je van Zweden? Zweden is fantastisch. Het is zo'n mooi land met vriendelijke mensen. Ik ben vaak naar Stockholm en Öland geweest, maar ik hoop dat ik de kans krijg om Zweden nu iets vaker te bezoeken. Ten slotte, wanneer is jullie grote dag? Prinses Madeleine: Dat antwoord moeten we u schuldig blijven. De bruiloft zal plaatsvinden ergens in de zomer van 2013. Bron: ANP/Kongehuset.se

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--