Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Mako neemt afscheid van haar grootouders

25 oktober 2021 · Leestijd 2 min

Prinses Mako van Japan heeft maandag, een dag voor haar huwelijk met Kei Komuro, een bezoek gebracht aan haar grootouders Akihito en Michiko. De 30-jarige prinses zag het oud-keizerspaar voor het eerst in ruim 1,5 jaar tijd om afscheid te nemen. Na haar jawoord is ze geen lid meer van de keizerlijke familie.

De oudste dochter van kroonprins Akishino en kroonprinses Kiko arriveerde volgens Japanse media rond 10.20 uur plaatselijke tijd bij de tijdelijke verblijfplaats van haar opa en oma in Tokio. Vlak voor binnenkomst zwaaide ze vanuit de auto naar de verzamelde fans voor de poorten.

Mako is het oudste kleinkind van Akihito en Michiko. De keizerin-emerita liet vorige week op haar 87e verjaardag nog weten dat ze de prinses gaat missen. De aanstaande bruid zal na haar huwelijk gaan wonen in de Verenigde Staten, waar Kei werkzaam is op een advocatenkantoor. 

Afgelopen zaterdag vierde prinses Mako haar dertigste verjaardag. Ter gelegenheid hiervan deelde het Japanse hof enkele nieuwe foto's.

Lees verder onder de foto's.

Prinses Mako ging vrijdag - een dag voor haar 30e verjaardag - al langs bij keizer Naruhito en keizerin Masako. Enkele dagen eerder betuigde ze de laatste eer aan haar voorouders met een bezoek aan de heiligdommen op het paleisterrein in Tokio.

Normaal gesproken is dat onderdeel van de huwelijksceremonie, maar vanwege ophef rond de voorgenomen bruiloft, die werd uitgesteld vanwege een ruzie over een studielening van de ex-stiefvader van Kei Komuro, wordt deze klein gehouden.

Mako en Kei verloofden zich in 2017 en zouden eigenlijk al in 2018 trouwen. Akishino vond dat er niet kon worden getrouwd zolang die ruzie niet was opgelost.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--