Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Margriet beleeft gezellige dag in verpleeghuis

14 september 2021 · Leestijd 2 min

Prinses Margriet heeft dinsdagmiddag het nieuwe verpleeghuis Het Woolde in Hengelo geopend. Dit deed ze in het bijzijn van de burgemeester van Hengelo en loco-commissaris van de koning. De opening verrichtte ze met een druk op de knop, geassisteerd door een robot.

Na de feestelijke opening bezocht de prinses nog een tentoonstelling over Het Woolde en ging ze langs bij de bewoners thuis. Margriet bezocht hen in de gezamenlijke woonkamer waar de ouderen al vol enthousiasme zaten te wachten. Tijdens het bezoek had de prinses ook veel aandacht voor ouderen met een immigratie-achtergond die begin jaren 80 naar Nederland zijn gekomen. 

Toen de prinses de bewoners in hun persoonlijke leefomgeving bezocht kon zij vragen stellen over hoe het hun beviel. Een van de bewoners kreeg zelfs de kans om haar eigen kamer aan Margriet te laten zien. In het vernieuwde gebouw wonen zo'n 100 ouderen die begeleid moeten worden tijdens hun dagelijkse bezigheden. Oorzaken hiervan zijn lichamelijke beperkingen en dementie. 

In het verpleeghuis wordt ook veel aandacht besteed aan demente ouderen die van oorsprong bijvoorbeeld Marokkaans of Turks zijn. Een verpleegster legde de prinses uit dat deze mensen naarmate hun ziekte vordert steeds meer terug gaan naar de gewoonten en gebruiken van hun eigen cultuur. Ook wordt er rekening gehouden met het eten dat zij lekker vinden. "Ze hoeven hier geen stamppot te eten hoor", vertelde een verpleegster van het Woolde lachend. Zo is het kersverse verpleeghuis ook voor ouderen met een immigratie-achtergrond een warm thuis. 

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--