Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Margriet onthult 'Jarig aapje'

13 juli 2021 · Leestijd 1 min

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Apenheul heeft prinses Margriet maandag in de binnenstad van Apeldoorn een kunstwerk onthuld. De 78-jarige prinses is beschermvrouwe van de Stichting Apenheul.

Na de onthulling van het bronzen beeld 'Jarig aapje' sprak de prinses met de initiatiefnemers en met kunstenaar Florentijn Hofman. Het kunstwerk krijgt een blijvende plek in de stad en staat symbool voor de verbondenheid van het bekende park met de stad Apeldoorn. Het beeld werd gekozen door een jury, die bestond uit onder anderen inwoners en ondernemers uit de stad.

Prinses Margriet ging onlangs nog langs bij twee andere dierentuinen. Vorige maand was ze te gast in het zogenoemde Onky Donky-huis in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Daar kunnen gezinnen met jonge kinderen met een beperking terecht voor een ontspannen uitstapje. In mei heropende ze na vijf maanden dierentuin Artis in Amsterdam, waarvan de prinses eveneens beschermvrouwe is.

Bron: ANP

Foto's: Apenheul

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--