Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Margriet overhandigt prijs aan rolstoeltennisster

7 november 2022 · Leestijd 2 min

Prinses Margriet heeft zondag de prijzen uitgereikt tijdens de finaledag van 2022 ITF Wheelchair Tennis Masters, het wereldkampioenschap voor rolstoeltennis. In Oss ging de officieuze wereldtitel bij de vrouwen naar de Nederlandse Diede de Groot.

In de finale van het enkelspel was de Nederlandse met 6-2 6-2 duidelijk te sterk voor de Japanse Yui Kamiji. Na afloop sprak de prinses met de winnaressen en andere Nederlandse deelnemers. Ook reikte Margriet medailles uit.

Lees verder onder de foto.

Margriet en 2 spelers

De 25-jarige De Groot won dit jaar en vorig jaar alle vier de grandslamtoernooien. In de zomer van 2021 kroonde ze zich ook tot paralympisch kampioene.

Lees verder onder de foto.

ANP-457328321

Bij de mannen ging de titel naar de Japanner Tokito Oda, die in eindstrijd de Brit Alfie Hewett met 6-4 6-3 versloeg. Bij de quads, spelers met een beperking aan zowel de armen als benen, voor mannen versloeg Sam Schröder landgenoot Niels Vink in de finale: 6-3 6-0.

ANP-457328467

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--