Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Margriet spreekt tijdens klimaattop Rode Kruis

9 september 2020 · Leestijd 2 min

Prinses Margriet neemt donderdagmiddag deel aan de wereldwijde digitale klimaattop van het Internationale Rode Kruis. De prinses, erevoorzitter van het Nederlandse Rode Kruis, spreekt tijdens de afsluitende paneldiscussie over the thema 'Creating the future we choose'. Daarin komen naast het creëren van een betere toekomst ook vrouwelijk leiderschap en activisme onder jongeren ter sprake.

De klimaattop gaat woensdag van start en is bedoeld om innovaties en ideeën rondom klimaatverandering aan te moedigen. Doordat de top dertig uur achter elkaar doorgaat, kunnen mensen uit alle tijdzones deelnemen aan de virtuele bijeenkomst. De Britse prins Charles is woensdag een van de openingssprekers.

"De aandacht van de wereld is nu volledig gericht op Covid-19, maar ondertussen gaat de klimaatcrisis door," aldus Francesco Rocca, hoofd van het Internationale Rode Kruis in een vooruitblik. "Klimaatverandering is een humanitaire crisis, en de mate waarin mensen hieronder lijden zal blijven groeien. Het Rode Kruis en de Rode Halve Maan hebben besloten om ons werk op het gebied van klimaatverandering enorm op te schalen. Met deze top hopen we ons wereldwijde netwerk te motiveren om zich aan te sluiten bij die ambitie."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--