Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Margriet vermaakt zich tussen aapjes in de Apenheul

17 juni 2020 · Leestijd 2 min

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Prinses Margriet heeft zich woensdagochtend zichtbaar vermaakt in Apenheul in Apeldoorn. Ze was, als beschermvrouwe van Stichting Apenheul, naar het dierenpark afgereisd voor de opening van een voedselbos voor dwergapen en nam ook even de tijd om de bewoners van het park te groeten.

Het voedselbos is een nieuwe plek op het park met meerdere loslopende soorten dwergapen en een ruim 100 meter lange insectenmuur. De muur en de wilde bloemen en planten in het bos vormen samen de primaire voedselvoorziening voor de apen.

Margriet opende het nieuwe gebied en nam een kijkje - ook op gepaste afstand - bij de apen op hun nieuwe stek. Daarna kreeg de prinses van deskundigen van het park uitleg over diverse aspecten van het voedselbos en zijn inwoners.

Aanvankelijk zou Margriet al in april naar Apenheul gaan voor de opening, maar die werd vanwege de uitbraak van het coronavirus uitgesteld.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--