Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Marie op groene missie in Oeganda

2 maart 2020 · Leestijd 2 min

De Deense prinses Marie heeft zondag in Oeganda een aantal jonge klimaatactivisten ontmoet. Daar sprak de prinses over de gevolgen van klimaatverandering in het land. Na de ontmoeting plantte Marie samen met de klimaatactivisten twee mangobomen, die ze een dag eerder cadeau had gekregen.

Op Instagram deelde het Deense koningshuis foto's van de ontmoeting. De prinses is samen met de kerkelijke organisatie DanChurchAid op een humanitaire missie in het Oost-Afrikaanse land.

Lees hieronder verder.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Naast haar ontmoeting met de jonge klimaatactivisten bezocht de prinses verschillende projecten in en rond de hoofdstad Kampala en de steden Aura en Katakwi. Zo sprak Marie met lokale boeren en gezinnen om inzicht te krijgen in hun dagelijks leven. Gespreksonderwerpen waren onder andere de productie van voedsel en de klimaatverandering.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Marie is sinds 2011 beschermvrouwe van DanChurchAid. Eerder ging de prinses met de organisatie op humanitaire missies naar Cambodja, Ethiopië en Myanmar.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--