Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Marie bewondert Deense kunst in Parijs

19 september 2020 · Leestijd 2 min

De Deense prinses Marie heeft vrijdagmiddag in het Petit Palais in Parijs een tentoonstelling met Deense schilderwerken geopend. Het gaat om werken die worden gekwalificeerd onder de noemer 'de gouden eeuw van de Deense schilderkunst'. Dat was de periode 1801 tot 1864 met toonaangevende kunstenaars als Christoffer Eckersberg, Christen Købke, Martinus Rørbye en Constantin Hansen.

Volgens het Petit Palais, dat voor het eerst in 35 jaar weer aandacht besteedt aan Deense schilders, geven de werken van de uitgekozen schilders een meeslepend beeld van Denemarken in de negentiende eeuw. De tentoonstelling is bedoeld om een nieuw licht te werpen op een opmerkelijke periode van artistieke output. Aan de expositie is meegewerkt door het Statens Museum for Kunst (SMK) in Kopenhagen en het Nationalmuseum in Stockholm.

Lees verder onder de foto's.

Dat prinses Marie was gevraagd om de tentoonstelling te openen, was geen toeval. Ze woont nu ruim een jaar in haar geboorteland Frankrijk, waar echtgenoot prins Joachim een opleiding volgde aan de École Militaire. Vrijdag is hij aan de slag gegaan als defensieattaché op de Deense ambassade. Joachim liet op Instagram weten klaar te zijn voor de nieuwe uitdaging die kwam nadat hij in juli was getroffen door een bloedstolsel in de hersenen. "Ik voel me klaar voor dit werk", aldus de jongste zoon van koningin Margrethe.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--