Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Marie van Denemarken viert verjaardag met nieuwe foto

6 februari 2024 · Leestijd 2 min

Vandaag viert prinses Marie haar 48ste verjaardag! De vrouw van de Deense prins Joachim is in dezelfde week jarig als koningin Mary en viert haar verjaardag met een nieuwe portretfoto.

Het is dubbel feest in Denemarken deze week. Maandag vierde koningin Mary haar 52ste verjaardag met een knusse foto met haar vader. Op dinsdag mogen de slingers uit bij haar schoonzus prinses Marie. De vrouw van de Deense prins Joachim blaast vandaag 48 kaarsjes uit. Dat viert het Deense hof met een nieuwe foto van de prinses.

Wie is prinses Marie?

Je zal niet de eerste zijn die koningin Mary en prinses Marie door elkaar haalt. Niet alleen de namen lijken erg op elkaar, ook qua uiterlijk zijn er veel overeenkomsten. En dan zijn ze ook nog eens bijna op dezelfde dag jarig! Maar wie is prinses Marie eigenlijk?

Lees verder onder de foto.

foto-marie-denemarken
Foto: Robin Skjoldborg for Femina©️.

Prinses Marie is geboren in Parijs als dochter van Alain Cavallier en Françoise Grassiot. Op 2 oktober 2007 verloofde Marie zich met prins Joachim van Denemarken. Het paar trouwt uiteindelijk op 24 mei 2008. Prins Joachim en prinses Marie hebben samen twee kinderen: graaf Henrik (2009) en gravin Athena (2012). Momenteel woont het stel met hun kinderen in Washington D.C.

Marie 2015
In 2015 arriveert Marie aan de arm van Joachim voor een galadiner ter ere van de 75ste verjaardag van koningin Margrethe.
Prins_Joachim_en_Marie_Cavallier
Prins Joachim en Marie Cavallier op hun bruiloft in 2008.
Prinses-Marie.png
Een oudere portretfoto van prinses Marie.
De Deense prins Joachim is inmiddels alweer vele jaren getrouwd met Marie. Deze foto deelden ze ter ere van hun 12,5 jarig huwelijk in 2020.
De Deense prins Joachim is inmiddels alweer vele jaren getrouwd met Marie. Deze foto deelden ze ter ere van hun 12,5 jarig huwelijk in 2020.
Marie_tentoonstelling6.jpg
Prinses Marie bij een kunsttentoonstelling.

Foto's: ANP / Instagram @detdanskekongehus

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--