Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Viktória draagt een bijzonder gedicht voor

6 april 2020 · Leestijd 2 min

Prinses Viktória de Bourbon de Parme, beschermvrouw van de Nederlandse tak van Save the Children, heeft meegedaan aan het project 'Red met verhalen'. Daarvoor heeft de tegenwoordig met haar gezin en echtgenoot prins Jaime in Genève wonende Viktória een stukje voorgelezen uit haar favoriete boek. Dat meldde de prinses zondag zelf op Instagram. Dat voorlezen was voor "alle kinderen die nu thuis zitten door het coronavirus."

Viktória, die zelf ook boeken heeft geschreven, koos naar eigen zeggen "voor een heel leuk gedicht". Dat had zelfs een geheime boodschap, zo vertelde ze. "Het verklapt namelijk waarom op dit moment ook de dierentuinen dicht zijn." Vervolgens droeg ze 'In Artis woont een olifant' voor, geschreven door Ted van Lieshout. Dat verhaalt over een ambitieuze olifant die zelf wil kunnen vliegen. "Maar dat is nog geen gezicht, daarom zijn de deuren dicht."

Het hele gedicht, voorgedragen voor Viktória, is te horen in de onderstaande Instagramvideo. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Save the Children heeft bedacht om zoveel mogelijk verhalen te vertellen aan kinderen omdat "we nu met z'n allen thuis zitten, of in de tuin", aldus prinses Viktória die anderen oproept ook deel te nemen aan de actie 'save with stories'.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--