Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Queen Elizabeth houdt zondag een speciale toespraak

4 april 2020 · Leestijd 2 min

De Britse koningin Elizabeth houdt zondagavond een speciale toespraak over de coronacrisis op de Britse nationale televisie. De speech is gericht aan het Britse volk en de inwoners van de landen van het Gemenebest van Naties (met Elizabeth aan het hoofd).

In de televisietoespraak van koningin Elizabeth die zondag wordt uitgezonden zal ze onder meer het volk een hart onder de riem steken in deze tijden van coronacrisis, verwacht de Daily Mail. Volgens de krant zal de Queen ook zeggen dat zij en het volk 'er samen instaan en zich er ook samen doorheen zullen slaan.'

Daarnaast is de verwachting dat de vorstin in haar toespraak de nadruk zal leggen op het samen doorstaan van de crisis door onder meer te wijzen op de sterke cohesie van het Britse volk in tijden van tegenspoed. Ook zal ze waarschijnlijk mensen in de gezondheidszorg en iedereen die tegen het virus strijdt een compliment geven. De videoboodschap is al eerder opgenomen in Windsor Castle.

Afgelopen etmaal kwamen er in Groot-Brittannië en Noord-Ierland bijna 700 coronadoden bij. De autoriteiten registreerden een stijging van 2921 naar 3605 slachtoffers. Het gaat om mensen die in een ziekenhuis bezweken. In totaal zijn tot vrijdagochtend meer dan 38.000 besmettingen geregistreerd, een stijging van ruim 4400 in vergelijking met een dag eerder.

Buiten de jaarlijkse kersttoespraak kwam het pas vier keer eerder voor dat de Queen het volk in een aparte videoboodschap toesprak. Dat gebeurde eerder tijdens de Golfoorlog in 1991, bij het overlijden van prinses Diana (1997) en Elizabeth's moeder (2002) en tijdens haar diamanten jubileum in 2012.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--