Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Queen Elizabeth: "We will meet again"

6 april 2020 · Leestijd 3 min

De Britse koningin Elizabeth heeft zondagavond het Britse volk een hart onder de riem gestoken tijdens een tv-toespraak op nationale televisie, waarin ze sprak over de coronacrisis.

De speech was gericht aan het Britse volk en de inwoners van de landen van het Gemenebest. De opgenomen toespraak was ook op de radio en sociale media te volgen.

Een deel van de toespraak was door Buckingham Palace eerder al vrijgegeven. De 93-jarige Elizabeth zei dat de coronacrisis zal laten zien dat de huidige generatie Britten net zo sterk is als voorgaande generaties. Ook sprak de koningin haar bewondering uit voor het zorgpersoneel en andere werkenden die het land draaiende houden.

We will be with our friends again; we will be with our families again. We will meet again.

Afgezien van de jaarlijkse kersttoespraak kwam het pas vier keer eerder voor dat de Queen, die al 68 jaar regeert, het volk in een speciale videoboodschap toesprak. Dat gebeurde eerder tijdens de Golfoorlog in 1991, bij het overlijden van prinses Diana (1997) en Elizabeth's moeder (2002) en tijdens haar diamanten jubileum in 2012.

Bekijk de speech van koningin Elizabeth en lees verder onder de video.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De toespraak van koningin Elizabeth viel zeer in de smaak bij Britse media. De 93-jarige vorstin wordt geprezen om haar persoonlijke en hoopvolle speech. "Ambitieuze woorden om gerust te stellen en te inspireren", vindt de BBC. Ook Sky News heeft niets dan lof over haar toespraak en noemt het een "zeer meeslepende en persoonlijke boodschap".

In totaal stemden ruim 24 miljoen Britten af op de uitzending die op meerdere zenders te zien was. Ook op de social mediakanalen van de Royal Family werd de speech goed bekeken.

Rake woorden

Sarah Ferguson liet via Instagram weten "geraakt te zijn door de woorden van Hare Majesteit". Ze is onder de indruk van de toespraak die haar ex-schoonmoeder Elizabeth gaf.

"Het raakte me tot in het diepst in mijn ziel en haar woorden inspireren ons allemaal om niet op te geven. Dat we het met z'n allen moeten doen. Dat we onze Britse humor niet mogen vergeten, maar vooral dat we moeten berusten in het feit dat het na een zware periode straks weer beter zal gaan. Dat we onze familie en vrienden weer kunnen zien, dus laten we zeggen: tot ziens," aldus Sarah.

Good Morning Britain

Zara Tindall, de oudste kleindochter van koningin Elizabeth, vertelde maandagochtend in de talkshow Good Morning Britain dat ze "heel erg trots is" op haar oma en dat de woorden van Elizabeth "100 procent waren wat het land nodig had". "Ik hoop dat iedereen luistert en dat we terug kunnen gaan naar de normale manier van leven", zei ze in het ontbijtprogramma.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--