Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Romantische herinneringen voor Frederik en Mary in Rome

7 november 2018 · Leestijd 2 min

Kroonprins Frederik en zijn echtgenote Mary zijn dinsdag begonnen aan een driedaags bezoek aan Rome. De hoofdstad van Italië is bijzonder voor het Deens kroonprinselijk paar. Vijftien jaar geleden vroeg Frederik de Australische Mary Donaldson hier ten huwelijk.

Het is hier dat ik een ‘ja’ te horen kreeg.
FredMary.jpg

‘’Het is een speciaal plekje. Het is hier dat ik een ‘ja’ te horen kreeg.’’ Aldus Frederik tijdens een wandeling door het oude Rome. ‘’Het is een stad vol geweldige herinneringen’’ vertelt de kroonprinses.

fredeirk.jpg

De handel

Ondanks dat het tripje wat romantische gevoelens doet opborrelen moet er ook gewerkt worden. In hun kielzog reizen delegaties uit het bedrijfsleven en de politiek mee, onder wie de Deense ministers van Buitenlandse Zaken en Gezondheidszorg. Doel van de driedaagse reis is de Deens-Italiaanse banden te versterken.

Hardlopen

Woensdagochtend start voor kroonprins Frederik met een rondje hardlopen met Anders Samuelsen, een Deense minister van Buitelandse Zaken. Daarna bezoeken de royals Villa Miani waar zijn de opening bij van de zakelijke promotiebijeenkomst onder de titel 'Italy, we think business."

Daar woont het paar een reeks seminars bij over gezondheid, klimaatverandering, water en energie. Ook verstedelijking en duurzame voedselproductie zijn thema's van de seminars waar 36 bedrijven aan deelnemen.

Frederik en Mary blijven tot en met donderdag in Rome.

Bron: ANP / Mads Claus Rasmussen

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--