Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tijd voor een royal wedding! Déze prinses gaat dit najaar trouwen

22 maart 2024 · Leestijd 3 min

Nadat de bruiloft twee keer eerder is uitgesteld, gaat deze prinses eindelijk trouwen dit najaar. We hebben het natuurlijk over... prinses Theodora van Griekenland! Zij geeft dit jaar het jawoord aan haar verloofde Matthew Kumar.

We mogen ons dit jaar opnieuw opmaken voor een koninklijk huwelijk. En alhoewel dit huwelijk misschien niet zo groots is als het meerdaags huwelijksfeest in Brunei begin 2024, kunnen de Griekse royals niet wachten tot het zover is. Prinses Theodora heeft haar bruiloft namelijk al twee keer moeten verplaatsen.

Al twee keer verplaatst

Theodora en Matthew waren aanvankelijk van plan om in 2020 te trouwen op het Griekse eiland Spetses. Een Grieks eiland waar onze koning en koningin ook graag vertoeven, sámen met de Griekse koninklijke familie. Ook prins Nikolaos, de broer van Theodora, trad op Spetses in het huwelijk. Door de Covid-19 pandemie moesten Theodora en Matthew hun bruiloft jammer genoeg afblazen. Een nieuwe datum werd geprikt, maar na het verlies van koning Constantijn van Griekenland begin 2023 besloten prinses Theodora en haar verloofde de bruiloft nogmaals te verplaatsen.

Lees verder onder de foto.

prinses-theodora-2024
Prinses Theodora en haar verloofde Matthew Kumar bij de herdenkingsdienst van koning Constantijn van Griekenland op Windsor Castle, 2024.

Nu lijkt het eindelijk zover; prinses Theodora gaat dit najaar trouwen. Ingewijden vertellen dat de bruiloft deze herfst in Athene plaatsvindt, al is dit door het verliefde stel niet bevestigd. De hamvraag is natuurlijk: staan koning Willem-Alexander en koningin Máxima op de gastenlijst? Gezien hun innige band met de Griekse royals zal het ons niet verbazen als zij bij deze koninklijke bruiloft aanwezig zijn. De twee families vieren immers regelmatig samen vakantie en zoeken elkaar ook op bij belangrijke momenten en verjaardagen.

Lees verder onder de foto.

prinses-theodora-2022
Prinses Theodora en Matthew Kumar arriveren op het 50ste jubileumfeest van koningin Magrethe van Denemarken in Kopenhagen, in 2022.

Wie is prinses Theodora?

Prinses Theodora wordt op 9 juni 1983 geboren in Londen als het vierde kind van koning Constantijn en koningin Anne-Marie van Griekenland. Theodora heeft twee oudere broers, één jongere broer en één zus: prinses Alexia (1965), prins Pavlos (1967), prins Nikolaos (1969) en prins Philippos (1986). Theodora is een actrice en speelde onder andere een rol in de Amerikaanse serie The Bold and the Beautiful. In dit artikel lees je meer over de Griekse royals.

Lees verder onder de foto.

prinses-theodora-2013
Prinses Theodora en haar jongere broer prins Philippos arriveren op het huwelijk van prinses Madeleine van Zweden met Christopher O'Neill in 2013.

Haar verloofde Matthew Kumar is 34 jaar oud en komt uit de Verenigde Staten. Daar is hij advocaat. Het stel woont samen in Los Angeles in de Verenigde Staten. Theodora en Matthew begonnen met daten in 2016 en kondigden in 2018 al hun verloving aan.

Foto's: ANP

Geschreven door

Renée Prenger

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--